Venstre også lei Stoltenbergs klimapolitikk

Publisert 29. januar 2013
I likhet med Miljøpartiet de grønne synes Venstre at regjeringens klimapolitikk er lunken. Den borgerlige utgaven er derimot god.

,

Miljøpartiet de grønne mener klimapolitikken til Arbeiderpartiet og Høyre er som pest og kolera. Dette skrev Petro.no om tidligere i dag .

Nå hiver Venstre seg med i diskusjonen. Guri Melby, stortingskandidat for Venstre, skriver i Dagsavisen.no at Miljøpartiet de grønne tar feil når de sier at det ikke finnes forskjell på en borgerlig og en rødgrønn klimapolitikk.

«Den forskjellen har vi vist både gjennom klimaforlikene på Stortinget og gjennom faktiske, konkrete tiltak forrige gang Venstre satt i regjering», skriver hun.

Hun peker på at det haster å skifte regjering på grunnlag av følgende:

«Jens Stoltenberg fører en klimapolitikk som er full av symboler og en oljepolitikk som fører til økte utslipp år for år. I dag står petroleumssektoren for nesten en tredjedel av norske CO2-utslipp, og regjeringens siste oljemelding virker helt frakoblet fra klimamålene vi har satt oss. Skal vi begrense den globale temperaturøkningen, må utvinningen av olje og gass ned. Da må vi skape alternativer, bygge opp et marked for andre energikilder, og gjøre etterspørselen etter olje mindre. Og så må energinasjonen Norge stå klar med produktene og tjenestene den nye, klimavennlige næringen trenger.»

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger