Venter kun positive fordeler for Ferguson i Norge

Publisert 11. september 2014

– Brambles utvider sine containeroperasjoner, og vil bygge en plattform som betjener kunder i hele olje- og gassektoren, sier James Millard i Brambles, etter oppkjøpet av Ferguson Group.,Denne uken ble det kjent at Brambles Limited har kjøpt Ferguson Group for et beløp tilsvarende 3,27 milliarder kroner etter dagens kurs.

Les mer: Brambles kjøper Ferguson Group

– Dette oppkjøpet er i tråd med Brambles’ strategi om å utvide selskapets interessefelt inn i høy-vekst-segmenter med utstyrs pooling egenskaper, og hvor selskapet kan anvende vår unike ekspertise innen forsyningskjedelogistikk og globale nettverkserfaringer, sier James Millard, leder for bedriftsinformasjon i Brambles Limited, til Petro Media News.

Brambles ble grunnlagt i 1875 og opererer i over 50 land. Selskapet spesialiserer seg i kontinuitets unit-load-utstyr og levering av assosierte tjenester, med særlig fokus på outsourcet forvaltning av over 470 millioner returpaller, kasser og containere.

Gjennom selskapets merkevarer, CHEP og IFCO, betjener Brambles en rekke bransjer og sektorer.

– Brambles har vært aktiv i nedstrøms olje- og gassektoren i over 25 år gjennom vår eksisterende CHEP Catalyst & Chemical Container (CCC) virksomhet, som tilbyr spesialistcontainertjenester til petroleumsraffinering, gassbehandlingsanlegg og petrokjemisk industry, sier Millard.

– Nå, med tillegg av Ferguson konsernets utfyllende oppstrømsfokus, utvider Brambles sine containeroperasjoner, og vil bygge en plattform som betjener kunder i hele olje- og gassektoren, sier han.

Hva betyr oppkjøpet for Ferguson Group?

– Ferguson Group er et meget veldrevet, kundefokusert selskap, som betjener markeder med langsiktige vekstutsikter. Med Ferguson konsernets bransjekunnskap og Brambles’ utstyrs pooling erfaring, omfattende globale nettverk og balanse, danner vi en plattform hvor Ferguson konsernet kan kapitalisere på ekspansjonsmuligheter og akselerere sin neste fase av vekst, sier Millard.

– Fundamentalt ser vi en rekke drivere av langsiktig vekst, inkludert økt global etterspørsel etter olje og gass, og en dreining mot strengere offshoresikkerhet og miljøstandarder for containere, noe som sannsynligvis vil gi flere muligheter for plattformstandardisering og gjøre outsourcing av containerflåter mer attraktivt for kundene.

Vil det påvirke virksomheten i Norge på noen måte?

– Vi forventer bare positive fordeler for kunder og forretningsvirksomhet i Norge, som er en av Ferguson konsernets viktige strategiske regionale knutepunkt. Som nevnt vil Brambles fortsette å støtte og drive den pågående veksten og utvikling av Ferguson Group, og for å bedre betjene konsernets kunder, sier Millard.

– Det som er viktigere er at Ferguson konsernet skal drives som en individuell virksomhet innenfor Brambles’ containersegment, med et sterkt fokus på kundenes behov og kontinuitet i driften, sier han.

– For å hjelpe til med denne kontinuiteten, vil nåværende eier Steven Ferguson ta på seg en rolle som seniorrådgiver for de neste seks månedene for å hjelpe til med overgangen til Brambles. Resten av Ferguson konsernets ledergruppe vil bli med Brambles og fortsette å drive virksomheten som en del av Brambles Group.

Det store spørsmålet er kanskje om salget av Ferguson til Brambles vil føre til ansettelser eller eventuelt oppsigelser. Ifølge Millard er utsiktene lyse.

– Vi regner ikke med oppsigelser som følge av oppkjøpet. Vårt mål er å fortsette å vokse og utvikle virksomheten og de ansatte. Ferguson Group teamene har et rykte på seg for sikkerhet og kundefokus, innovasjon og teknisk kunnskap, slik at vi er sikre på at de vil ha stor nytte av å være del av et ledende globalt selskap, avslutter han.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger