Venter lavere økonomisk vekst

Publisert 21. november 2014

Olje- og valutamarkedene gjenspeiler forventninger til lavere global økonomisk vekst.,Det skriver U.S. Energy Information Administration (EIA) i «Today in Energy.»

Siden august har både råolje- og valutamarkedene blitt påvirket av lavere økonomisk vekstforventninger i land utenfor USA. Prisene i begge markedene nylig brøt ut av etablerte handelsområder, drevet av bekymringer om svakere fremtidig global etterspørsel.

Dagens situasjon, med dollarindeksen og oljeprisen som beveger seg i motsatte retninger, presenterer en skarp kontrast til en situasjon med råolje forsyningsavbrudd eller hvor geopolitiske risikoer ville føre til at både dollarindeksen og oljepris stiger.

Selv om den amerikanske økonomien viste sterk vekst i tredje kvartal 2014, med en estimert 3,5 prosent vekst, har økonomiske data fra Europa og Kina ført til forventninger om potensielt svakere etterspørsel etter råolje.

Eurosonens vekst i bruttonasjonalprodukt (BNP) var 0,2 prosent i tredje kvartal, og inflasjonen var lav på 0,3 prosent og 0,4 prosent i henholdsvis september og oktober.

I Kina var BNP-veksten 7,3 prosent i tredje kvartal, den laveste årlige veksten siden første kvartal 2009.

Avviket av vekstforventninger mellom USA og resten av verden gjenspeiles også i valutamarkedene. Ettersom den økonomiske veksten avtar i andre land enn USA, øker det sannsynligheten for at deres sentralbanker vil iverksette ytterligere tiltak for å stimulere vekst, som den nylige kunngjøringen av rentekutt og kvantitative lettelser fra den europeiske sentralbanken og Bank of Japan.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger