Publisert 4. februar 2000

Jon Gjedebo-selskapet HitecVision har etablert ventilselskapet Valco Group, en videreutvikling av ventilselskapene til Technor med internasjonale vyer.

Selskapet blir etablert med hovedsete i Stavanger, og har store ambisjoner.

LEDER NY VENTILKJEMPE: Administrerende
direktør Oddbjørn Kopperstad og finansdirektør
Kjell Ove Hatlem i Valco Group.
(Foto: VALCO GROUP)

– Markedsmulighetene og vekstpotensialet for industriventiler er betydelig. Denne bransjen er meget fragmentert både på kunde- og leverandørsiden. Dette gir strukturelle muligheter for vekst og ytterligere verdiskapning. Vi er overbevist om at et fokusert selskap som Valco Group er i en ypperlig posisjon til å realisere dette potensialet, sier Valco Groups styreleder Atle Eide.

Det ferske ventilkonsernet har fem operative selskaper, med fabrikker i både Norge og Frankrike. Selskapene som nå er samlet i Valco Group hadde i 2008 en omsetning på 700 millioner kroner, og 400 ansatte. Selskapene er blant annet spesialisert på ventiler for å håndtere høye trykk, lave temperaturer og sur gass.

Oddbjørn Kopperstad har fått jobben som konsernsjef i Valco Group, mens Kjell Ove Hatlem blir finansdirektør. Kopperstad kommer fra Technors FlowTech-divisjon, mens Hatlem har vært finansdirektør i Kverneland Group og Comrod Communication.

I en pressemelding varsler Valco Group at de har ambisjoner om å vokse, både organisk og gjennom nye oppkjøp. Målet er å doble størrelsen i løpet av en periode på mellom tre og fem år.

– Selskapet har de siste par årene gjennomført betydelige investeringer for å øke kapasiteten og

modernisere produksjonsanleggene i Norge og Frankrike. Satsingen er nå rettet mot strømlinjeforming av arbeidsprosesser, samt styrking av salgs- og innkjøpsorganisasjonen. Gjennom denne styrkingen av selskapene har vi lagt et godt grunnlag for å ta ytterligere markedsandeler i det fragmenterte ventilmarkedet, sier konsernsjef Oddbjørn Kopperstad.

– Den nåværende turbulente markedssituasjonen endrer ikke vår tro på at dette er mulig, avslutter Kopperstad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger