Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

Foto: Ella Ege Bye/OED
Publisert 19. april 2024

Fredag møttes energiminister Terje Aasland og ledelsen i Ventyr SN II, som skal bygge ut det første store havvindprosjektet på norsk sokkel. De markerte at kontrakten for prosjektet ble signert denne uken.

– Dette markerer en betydelig milepæl i Norges satsning på fornybar energi. Jeg har stor tro på at Sørlige Nordsjø II kan være en katalysator for å nå våre ambisjoner for havvindindustri i Norge. Dette prosjektet er også en mulighet for den norske leverandørindustrien til å spille en sentral rolle i en ny industriell æra, sier energiminister Terje Aasland i en pressemelding. 

Ventyr SN II er eid av Parkwind, som er en del av det globale fornybare energiselskapet JERA Nex, og Ingka Investments, investeringsselskapet til Ingka Group, den største IKEA-forhandleren. Parkwind har bred kunnskap og kompetanse med å utvikle, finansiere, bygge og drifte havvindparker i det europeiske markedet, mens Ingka bidrar med økonomiske ressurser som del av sin satsing på bærekraft. Konsortiet har også et strategisk partnerskap med NorSea-gruppen, et norsk leverandørselskap som har lang og omfattende erfaring med havner og baser.

– Vi i Ventyr er begeistret for å ta det neste steget i utviklingen av Sørlige Nordsjø II. Vi har som mål å skape en positiv endring gjennom innovasjon innen fornybar energi og samtidig bidra til å skape ringvirkninger både i lokalsamfunn og i Norge. Vi er beæret over å være en del av Norges fremtid innen fornybar energi og bidra til ambisjonen om å levere 30 GW havvindkraft innen 2040,” sier François van Leeuw på vegne av Ventyr.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger