Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

Foto: Ella Ege Bye/OED
Publisert 19. april 2024

Fredag møttes energiminister Terje Aasland og ledelsen i Ventyr SN II, som skal bygge ut det første store havvindprosjektet på norsk sokkel. De markerte at kontrakten for prosjektet ble signert denne uken.

– Dette markerer en betydelig milepæl i Norges satsning på fornybar energi. Jeg har stor tro på at Sørlige Nordsjø II kan være en katalysator for å nå våre ambisjoner for havvindindustri i Norge. Dette prosjektet er også en mulighet for den norske leverandørindustrien til å spille en sentral rolle i en ny industriell æra, sier energiminister Terje Aasland i en pressemelding. 

Ventyr SN II er eid av Parkwind, som er en del av det globale fornybare energiselskapet JERA Nex, og Ingka Investments, investeringsselskapet til Ingka Group, den største IKEA-forhandleren. Parkwind har bred kunnskap og kompetanse med å utvikle, finansiere, bygge og drifte havvindparker i det europeiske markedet, mens Ingka bidrar med økonomiske ressurser som del av sin satsing på bærekraft. Konsortiet har også et strategisk partnerskap med NorSea-gruppen, et norsk leverandørselskap som har lang og omfattende erfaring med havner og baser.

– Vi i Ventyr er begeistret for å ta det neste steget i utviklingen av Sørlige Nordsjø II. Vi har som mål å skape en positiv endring gjennom innovasjon innen fornybar energi og samtidig bidra til å skape ringvirkninger både i lokalsamfunn og i Norge. Vi er beæret over å være en del av Norges fremtid innen fornybar energi og bidra til ambisjonen om å levere 30 GW havvindkraft innen 2040,” sier François van Leeuw på vegne av Ventyr.

Siste fra forsiden

Vår Energi selger 20 prosent av Bøyla til Concedo

+

Investerer 12 milliarder i videreutviklingen av Troll

+

Wintershall Dea har installert havbunnsrammen på Dvalin Nord

+

GoliatVind: – 2 milliarder kroner i støtte er en god start, men ikke nok

Enighet om flyteriggoppgjøret – generelt tillegg på 43.000 kroner

+

Equinor har gjort oljefunn i produksjonsbrønn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger