Publisert 4. februar 2000

Shells planlagte flytende LNG-anlegg på Prelude-feltet offshore Australia har nå blitt miljømessig godkjent av australske myndigheter. Men strenge krav vil stilles til anlegget.

SVæRT: Shells planlagte FLNG-anlegg (til høyre).
(Ill: SHELL)

Det ser ut til at Shells FLNG-prosjekt blir det første til å komme i operasjon. FLNG står for Floating Liquified Natural Gas, og er altså et anlegg for å kjøle flytende gass ned og gjøre den om til LNG, slik at den kan fraktes med skip. Det betyr at felt med «stranded gas», det vil si gass som ligger langt fra eksisterende infrastruktur, kan bygges ut.

Feltet som nå skal være det første i verden med et FLNG-anlegg er Prelude, som ligger nordvest for Australia, i Browse-bassenget.

– Dette er et prosjekt som baserer seg på splitter ny teknologi. Vi kan ikke risikere at noe skal gå galt, så vi har satt veldig strenge miljøkrav for å sikre oss at det verdifulle marine miljøet i området også blir vernet, sier Tony Bruke, miljøvernminister i Australia, ifølge Upstream.

Shell må blant annet utvikle en oljesølplan, og en plan for hvordan selskapet skal minimere virkningen av klimagasser. Selskapet må også utarbeide og publisere en miljørapport om sin egen virksomhet.

Prelude-prosjektet er forventet å produsere rundt 3,5 millioner tonn LNG i året, og skal også håndtere 30.000 fat kondensat og 400.000 tonn LPG i året. En investeringsbeslutning er forventet tidlig neste år, og det er da forventet at det vil ta rundt fem år før feltet kommer i produksjon.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger