Verdens største jackup til Martin Linge

Publisert 24. mars 2014

«Maersk Intrepid,» verdens største jackup, er den første i en serie på fire jackup-rigger som skal legges til Maersk Drillings riggflåte.,Riggen er døpt i Singapore, i en seremoni ved Keppel FELS-verftet. «Maersk Intrepid» er den første i en serie på fire jackup-rigger som skal legges til Maersk Drillings riggflåte. De fire jackupene representerer en samlet investering på USD 2,6 milliarder, tilsvarende NOK 15,75 milliarder etter dagens kurs.

De første tre jackup-riggene, inkludert Maersk Intrepid, vil bli levert fra Keppel FELS-verftet i 2014-2015, og den fjerde vil bli levert fra Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME)-verftet i Sør- Korea i 2016.

Etter levering fra verftet, vil «Maersk Intrepid» mobilisere til Nordsjøen og starte en fire års fast kontrakt med Total E&P Norge AS for boring av krevende og komplekse brønner på Martin Linge-feltutbyggingen i Nordsjøen.

Kontrakten omfatter fire ett-års opsjoner. Estimert kontraktsverdi for den faste kontrakten er USD 550 millioner, eller NOK 3,33 milliarder.

– Med navngiving av «Maersk Intrepid», åpner vi et nytt kapittel i Maersk Drillings norske historie, sier Claus V. Hemmingsen, administrerende direktør i Maersk Drilling.

– Vi har investert i «Maersk Intrepid» og hennes tre søsterrigger for å kunne fortsette å vokse og utnytte vår markedsledende posisjon i Norge. «Maersk Intrepid» er den første av de fire riggene som blir levert, og jeg er veldig fornøyd med at den kommer til Norge for å jobbe for en av våre nøkkelkunder, Total E & P Norge AS, sier han.

Med en lengde på 206,8 meter er riggene verdens største jackup-rigger, utformet for helårsdrift i Nordsjøen i vanndybder opp til 150 meter.

Les også:

Trenger 120 til ny rigg

Trenger 586 til fire nye Songa-rigger

Trenger 600 til rigg

– Markedet er sprengt

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger