Publisert 4. februar 2000

49,4 prosent av vesterålingerne ønsker oljevirksomhet i regionen. Det går fram av en ny meningsmåling. 39,6 prosent ønsker ikke

Det går fram av en meningsmåling Polarfakta har utført for Andøyposten, Sortlandsavisa og Vesteraalens Avis. 318 personer ble spurt om hvordan de stiller seg til oljevirksomhet utenfor Vesterålen dersom det blir oppdaget olje og gass der.

49,4 prosent sier altså ja til oljevirksomhet, mens 39,6 prosent sier nei. De resterende elleve prosentene har ikke bestemt seg, melder NRK.

Høyres andrekandidat i Nordland, Jonni Solsvik, sier til Andøyposten at meningsmålingen illustrerer at dette er en stor sak, og at resultatet støtter opp om deres standpunkt om å åpne for utvinning. Men det må stilles strenge krav.

– Kravene skal oppfylles. Dersom det hadde vært garantier om det, er jeg sikker på at ja-prosenten ville vært høyere, sier Solsvik.

Oljeindustriens landsforening er også fornøyd med resultatet.

– Det er spennende med en måling kun for Vesterålen, og det tror jeg ikke vi har sett før. Vi er selvfølgelig veldig glade for at folk i Vesterålen ønsker oljeutvinning her, sier informasjonssjef i OLF, Sigbjørn Aanes, til NRK.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger