Publisert 4. februar 2000

Produksjonen fra BPs Valhall-felt ble stengt ned da en kompressor brant igår, og operatøren vil ikke spå når den kan være tilbake.

– BP har nedsatt sin egen granskingsgruppe som skal se på årsaken til brannen, og omfanget av skadene. Samtidig flyr Petroleumstilsynet idag ut sin uavhengige granskingskommisjon. Før disse konkluderer, blir det prematurt å spekulere i når produksjonen kan være tilbake, sier pressetalsmann for BP Norge, Jan Erik Geirmo til petro.no.

– Brannen fant sted i et avgrenset område på PCP-plattformen. Nå skal dette inspiseres, så man får overblikk over hva de faktiske, fysiske skadene etter brannen er. Så vi trenger litt mer tid før vi kan estimere produksjonsstarten, sier Geirmo.

Det var onsdag 13. juli ettermiddag at ved 17-tiden brannen startet, men var slukket etter halvannen time. Ingen kom til skade, men personellet ble evakuert. Valhall-komplekset består av seks plattformer som er forbundet med gangbroer, og totalt 638 personer jobbet på komplekset da det brant i avluftingsrøret i kompressorrommet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger