Vigdis Nordøst i produksjon

Publisert 11. mars 2013
Statoil har startet produksjonen fra oljefeltet Vigdis Nordøst, som er det tredje prosjektet i selskapets fast-track portefølje.

,

– Vi har nådd nok en viktig milepæl i fast-track porteføljen. Dette har vært mulig gjennom godt samarbeid i lisensen og med myndigheter, sier Edvin B. Ytredal, produksjonsdirektør for Snorre, Tordis og Vigdis.

– Prosjektet tilfører nye viktige volumer for Statoil og partnerne, og vi har klart å følge de ambisiøse tidsplanene og kostnadsrammene vi har satt for denne type hurtigutbygginger.

Vigdis Nordøst er en reservoarstruktur helt nord på Vigdis-feltet og ligger ca. sju kilometer sør for Snorre A-plattformen, sør i Nordsjøen.

Vigdis Nordøst er utbygd med et undervannsanlegg som består av en brønnramme med plass til fire brønner, som er tilknyttet det eksisterende Vigdis-anlegget på Snorre A for prosessering.

4,3 mrd. kroner
De samlede investeringene for utbyggingen er om lag 4,3 milliarder kroner.

Transport og eksport vil skje via Vigdis gjennom Snorre A sitt eksportsystem. Volumene på Vigdis Nordøst er beregnet til rundt 37 millioner fat oljeekvivalenter.

Nyttige erfaringer

– Hurtigutbyggingene gir oss kunnskap som kan overføres til større prosjekter. Vi klarer å få ned prosjektgjennomføringstiden ved å benytte standardløsninger og standardleveranser, sier Helge E.W. Albertsen operasjonsleder for Vigdis Nordøst-utbyggingen.

– Vi ser frem til fortsette den gode driven vi har i fast-track porteføljen, sier han.

Ifølge Kjetel Digre, direktør for prosjektgjennomføring i Teknologi, prosjekter og boring har et godt samarbeid med partnere og leverandører vært en viktig forutsetning for en sikker gjennomføring av Vigdis Nordøst.

– Vi har lykkes å levere nok et fast-track prosjekt på plan, på budsjett og med god kvalitet, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger