Publisert 4. februar 2000

Begge brønnene som ble boret på Vigdis Nordøst, både undersøkelsesbrønn 34/7-34 og avgrensingsbrønnen 34/7-34 A, viste olje. Funnet kan bli produsert mot feltene Tordis og Vigdis.

Begge brønnene ligger i lisens 089. Den første brønnen, 34/7-34, ble spuddet fredag 13. februar, og hadde som mål å påvise petroleum i nedre jura reservoarbergarter i Statfjordgruppen, melder Oljedirektoratet. Det ble funnet en oljekolonne her med gode reservoaregenskaper. Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2.670 meter under havoverflaten. Vanndypet på stedet er 292 meter.

Den andre brønnen, 34/7-34 A ble også spuddet fredag 13., men nøyaktig en måned etter 34/7-34, altså fredag 13. mars. Den skulle avgrense funnet, og påviste en oljekolonne på 280 meter. Størrelsen på funnet blir nå anslått til omtrent fire millioner Sm3 utvinnbar olje, eller rundt 25 millioner fat. Avgrensingsbrønnen ble boret til et totalt dyp på 2.712 meter.

– Slike funn i nærheten av etablert infrastruktur bidrar til å forlenge levetiden på installasjonene og er et viktig bidrag for å hente ut potensialet på sokkelen, sier Kari Flesjå, teamleder for feltnær leting Nordsjøen i StatoilHydro, i en pressemelding.

«Borgland Dolphin», som har boret brønnene, vil ikke forlate lisens 089, men bore produksjonsbrønnen 34/7-G 4 H.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger