Publisert 5. juni 2007

Statoil og Gazprom Neft har etablert en arbeidsgruppe som skal evaluere mulige felles prosjekter innen leting og produksjon i Russland og andre steder.,

Samarbeidet er organisert under en intensjonsavtale som ble inngått 2. april, melder Statoil.

Avtalen ble signert av Peter Mellbye, konserndirektør for internasjonal undersøkelse og produksjon i Statoil og Alexander Dyukov, administrerende direktør for Gazprom Neft.

Kristoffer Marø er direktør
for Statoil Russland.
Foto: Statoil/Harald Pettersen

– Intensjonsavtalen med Gazprom Neft – et av Russlands ledende oljeselskaper – er en viktig byggestein i vårt arbeid med å søke muligheter innen leting og produksjon også andre steder enn i Russland, sier Kristoffer Marø, direktør for Statoil Russland.

– Statoil og Gazprom Neft har teknologier og operasjonell erfaring som utfyller hverandre. Vi tar sikte på å bygge videre på intensjonsavtalen mellom selskapene for å realisere konkrete forretningsmuligheter i Russland og andre steder.

Marø understreker at Statoils viktigste bidrag i samarbeidet er selskapets ledende teknologi for produksjon til havs, spesielt innen områdene leting, feltutvikling i arktiske områder og erfaringer fra Snøhvit i Barentshavet – verdens nordligste LNG-prosjekt.

– Samarbeid mellom Gazprom Neft og Statoil gir selskapene en mulighet til å utveksle ekspertise innen oljeleting og produksjonsområder samt integrere innsats fra begge selskaper for oppnå best mulig resultater av arbeidet, sier Alexander Dyukov.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger