Publisert 25. september 2007

Nyslått olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) bør utvikle sitt departement til å bli et energisparedepartement, mener Naturvernforbundet.

NTB

– Den nye energiministeren bør markere seg ved å dreie kursen bort fra departementets tradisjonelle fokus på mer olje, gass og vannkraft, sier leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekken.

På sin andre dag som statsråd har Haga invitert miljøvernorganisasjonene til et møte om fornybar energi. Naturvernforbundet har med seg to rapporter om tiltak de vil legge fram.

Forbundets rapport «Norges største kraftverk» viser til at bygg og nybygg uten sammenligning er det området hvor mest energi kan spares inn med minst anstrengelser. Rapport nummer to tar for seg kraftsituasjonen i Midt-Norge.

– Vi viser at potensialet som ligger i energisparing og bruk av alternativ energi er betydelig. I stedet for å bruke 2 milliarder kroner på mobile gasskraftverk, bør departementet bruke pengene på å gjøre Midt-Norge til et pilotprosjekt for bruk og utvikling av miljøvennlige energiløsninger, sier Haltbrekken.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger