Publisert 4. februar 2000

Total skal bore Garantiana-prospektet nordøst for Visund til våren.

Garantiana ligger i på 383 meters havdyp i lisens 554C , rundt 28 kilometer nordøst for Visund -feltet og øst for Snorre B , og blir den andre letebrønnen som blir boret i blokk 34/6.

Operatøren har hyret semien «Borgland Dolphin» til boringen av letebrønn 34/6-2s som har som formål å undersøke potensialet for hydrokarboner i Cook- og Statfjord-formasjonene, eventuelt i Lunde- og Brent-formasjonene. Brønnen har status som HTHP (høy temperatur, høyt trykk) -brønn, og dersom det blir funn, ønsker Total å kjøre produksjonstester, og har designet brønnen for et potensielt sidesteg.

Borestart var i utgangspunktet mellom 15. april og 1. juni 2012, med 18,. mai som initiell spuddato, avhengig av hvor raskt riggen gjør seg ferdig på den kombinerte lete- og produksjonsbrønnen Total planlegger på Atla -feltet, sistnevnte med planlagt oppstart 1. februar. Men; om juletrærne til Atla ikke ankommer i tide, kan Garantiana bli boret først, og dermed ha oppstart i februar, selv om dette er lite sannsynlig. Tvert om forteller Total til PetroMedia at med de værforholdene som hersker og med den brønnplanen riggen har før den skal til Total, er den sannsynlige spuddatoen først i juli. Operasjonenen er beregnet til mellom 50 og 60 dager.

Partnere i lisensen er Total (operatør – 40 prosent), Det norske (20 prosent), Bridge energy (20 prosent) og Svenska Petroleum (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger