Vil bygge bro mellom norske og danske bedrifter

Publisert 15. november 2013

Et nytt, dansk prosjekt tar sikte på å skape mer samhandel mellom den norske og danske næringen.

Et dansk næringslivsprosjekt startet av de nordjyske næringslivskontorer i Danmark, vil bygge flere relasjoner mellom de norske og de danske bedriftene, som begge har en stor sektor innenfor offshore, det maritime og metallindustrien.

Konsulent Ejvind Schiønning er ansatt til å bringe danske og norske bedrifter sammen og dermed skape vekst på begge områdene. Han vil blant annet besøke norske bedrifter som ønsker en upartisk og uforpliktende prat om mulighetene for å finne samarbeidspartnere, underleverandører eller gjøre investeringer i Nord-Jylland.

– Fordelene ved å arbeide sammen på tvers av Norge og Danmark er at det ikke er vesentlige språklige eller kulturelle forskjeller – vi forstår hverandre. Akkurat som i Norge har vi i Danmark en lang tradisjon innen det maritime næringslivet, og begge land stiller store krav til kvalitet, leveringstid og dokumentasjon. Det kan være vanskelig for bedriftene å danne seg et totalt overblikk over mulighetene i Danmark, så derfor kommer jeg gjerne ut og tar en prat om bedriftenes behov og mulighetene for samarbeid.

Stigende interesse for samarbeid
Prosjektet er startet fordi de danske næringslivskontorene i Nord-Jylland ser mange suksessfulle samarbeider på tvers av Danmark og Norge, og de merker en stigende interesse fra bedrifter fra begge landene.

– Vi har flere ganger blitt ringt opp av norske bedrifter som ønsker å høre om mulighetene for å finne danske samarbeidspartnere, og det har resultert i samarbeider med stor suksess. Vi har så tette relasjoner med Norge, både språklig, kulturelt og geografisk, at det er helt opplagt at vi bruker hverandre som samarbeidspartnere med fordeler for begge landene, sier Niels Christensen, næringslivsdirektør i Erhvervshus Nord, en av partene i prosjektet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger