Publisert 4. februar 2000

– Det blir fort en utbygging rundt ti milliarder kroner, forteller en entusiastisk direktør i Det norske etter at avgrensingen på Draupne viste full pott.

MYE GULL: Snart blir det enda flere
utbygginger i Nordsjøen.

Det var de to avgrensingsbrønnene 16/1-11 og 16/1-11 A som ble boret med «Songa Delta» som skulle vise seg å inneholde mer enn tørr stein. Før boringen var ressursanslaget mellom 8,9 og 16,9 millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter. Tallene har nå blitt oppjustert til mellom 13,7 og 18,1 millioner Sm3. dette betyr penger i kassen for lisenhavrene.

– Vi har jobbet lenge med hvordan det er best å bygge ut feltet, og har sett for oss en mulig FPSO-løsning. Det gjør vi for så vidt ennå, selv om tallet er oppjustert, sier Haugane.

Direktøren forteller at feltet etter alt å dømme skal bygges ut sammen med nabofeltene Hanz og West Cable. Oljefunnet som nå åpenbarere seg på Draupne er et av de største på norsk sokkel de siste årene, og direktøren har fått vann på mølla.

– Vi skal nå legge frem planen for de øvrige lisenshaverne, spesielt Statoil. Så må vi bli enige om tempo i utbyggingen. Feltet har gode produksjonsegenskaper, så Draupne blir et av de viktigste feltene fremover nå, forteller Haugane.

Om alle blir enige kan det komme PUD fra selskapet allerede neste år. Ellers forteller Haugane at de også er svært optimistiske med tanke på Shell sin boring på Dalsnuten.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger