Publisert 4. februar 2000

Partnerne i oljefeltet Svalin i PL 169, vil bygge ut de to Svalin-strukturene (M og C) for fem milliarder kroner.

Feltet ligger under 127 meter med vann, omtrent seks kilometer sør for Grane . Den førstnevnte strukturen; M , ble påvist med brønnen 25/11-25S og skal bygges ut med en produksjonsbrønn med to grener, boret fra Grane-plattformen. Den andre; C -strukturen, ble påvist med 25/11-16, og skal bygges ut med to enkle brønner boret fra en brønnramme med fire slisser, koblet tilbake til Grane. Undervannsutbyggingen legger også til rette for oppkobling av opptil to ekstra bunnrammer og utnyttelse av Svalin sitt produksjonsrør og styrekabel, og er dermed forberedt for fremtidige subsea-tilbakeknytninger, med Nanna og F -prospektene nevnt som mulige kandidater.

Boringen av de planlagte brønnene vil ifølge planen generere 653 tonn borekaks og det vil gå med ca 7900 kubikkmeter borevæsker.

Moderate modifikasjoner
Til tross for at brønnstrømmen fra begge strukturene skal prosesseres på Grane-plattformen, er det i første omgang bare gasskompresjonsanlegget på plattformen som vil trenge modifisering for å håndtere gass fra Svalin, i tillegg til at boligkvarteret vil trenge en oppgradering; en utviding av sengekapasiteten med 20 senger.

På sikt, derimot, kan det være aktuelt å utvide vanninjeksjonskapasiteten til 26.000 kubikkmeter per dag (m3/d) på Grane ettersom volumet av produsert vann fra Svalin øker. Da vil det blant annet trenges en ekstra 7000 m3/d hydrosyklon, og en ekstra vanninjeksjonspumpe med samme kapasitet.

Svalin vil få elektrisk kraft fra Grane.

Produksjonsstart Q3 2013
Operatøren Statoil har søkt om såkalt forenklet konsekvensutredning for utbyggingen, da deler av denne har vært del av flere tidligere konsekvensutredninger, blant annet Grane i 2001. Blir dette godkjent av myndighetene, hvilket Statoil får svar på i begynnelsen av januar 2012, forventes prosjektet besluttet utbygget i løpet av andre kvartal (2Q) 2012, med innsending av PUD (plan for utbygging og drift) samme kvartal. Dette vil gi produksjonsstart i 3Q 2013.

Kreves derimot full konsekvensutredning, blir PUD innlevert tidligst i oktober 2012, hvilket betyr godkjenning omkring januar 2013. Dette gir produksjonsstart 3Q 2014.Driften av Svalin vil inngå som en integrert del av driften av det eksisterende Grane-feltet.

77 millioner fat
Svalin ligger innenfor Grane/ Balder -området i Nordsjøen. C-strukturen ble oppdaget av Norsk Hydro i 1992 og M-strukturen av StatoilHydro i 2008. Reservene i C-strukturen er lokalisert i Heimdalformasjonen, mens M-strukturen inneholder hydrokarboner fra Odin-formasjonen. Strukturene ligger ved siden av hverandre, men reservoarene er ikke i direkte hydrokarbon-kontakt og inneholder derfor væsker med distinkte karakteristikker. Utvinnbare reserver på C og M er anslått til henholdsvis 6,0 og 6,3 MSm3 olje.

Partnere i lisens 169 er Statoil (operatør – 57 prosent), Petoro (30 prosent) og ExxonMobil (13 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger