Publisert 4. februar 2000

LO-forbundet Industri Energi er bekymret over den opphetede aktiviteten i norsk offshorevirksomhet. Nå ber de regjeringen gjennomgå aktivitetsnivået på norsk sokkel.

– Vi registrerer økt antall bekymringsmeldinger fra våre medlemmer på havet. Det handler om den svært hyppige bruken av overtid som arbeidsgiverne i bransjen har lagt seg på og aktivitetsnivå som vi frykter ligger langt ut over det forsvarlige, sier forbundsleder Leif Sande i en melding fra Industri Energi.

Fagforeningen har derfor i dag sendt brev om dette til arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og Olje og energiminister Ola Borten Moe.

I brevet vektlegges det at arbeidskraftmangelen på sokkelen er påtalende. Dette gjør seg utslag i et stadig større antall med ukvalifisert personell. I tillegg har det vært et økende antall vikarer/arbeidere som ikke behersker norsk språk og med en annen HMS kultur. Og at mange på norsk sokkel opplevere dette problematisk med tanke på egen og andres sikkerhet, heter det videre i meldingen.

– Vi er opptatt av at vi ikke skal ha et så stort aktivitetsnivå at det går ut over vår fastlandsbaserte industris konkurranseevne. Vi registrer at det er planlagt et sterkt økende antall rigger på norsk sokkel, med et anslått behov for ca 3000-3500 nye arbeidere. Videre registrerer vi at det er varslet et økende antall nye feltutbygginger, noe som også medfører en økt aktivitet, heter det.

– Vi ser at det økende aktivitetsnivået gir økt press på kostnader. Vi er også bekymret for hvorvidt vi er i stand til å opprettholde sikkerhetsnivået på sokkelen, sier Leif Sande.

Med brevet de har sendt, ber Industri Energi om at de adresserte departementene setter i gang en utredning for å kartlegge hvordan kommende aktivitet på sokkelen kan planlegges til et aktivitetsnivå som reduserer overtidsbruk, ekstrapåførte kostnader for næringen og samfunnet, samt press på HMS-standarder på norsk sokkel.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger