Vil fly direkte mellom Stavanger og Nord-Norge

Publisert 20. august 2013

Det vil olje- og gassindustrien i regionene spare over NOK 400 millioner årlig på.,Konklusjonen fra en undersøkelse blant 800 bedrifter er at næringslivet ønsker raskere forbindelser og flere avganger mellom den voksende oljeregionen i Nord-Norge og oljehovedstaden Stavanger. Det skriver Ruteutviklingsforum for Rogaland i en melding.

Rapporten «Fly Arctic – Connecting the Norwegian oil and gas Industry» viser at næringslivet forventer en betydelig fremtidig vekst i reiser mellom Stavanger-regionen og destinasjonene i Nord-Norge. Over 800 bedrifter som har totalt årlige reisebudsjetter på 2,8 milliarder kroner har svart på undersøkelsene.

– Vi har gjennom dette arbeidet kartlagt fremtidige reisemønster for mange bedrifter i alle regionene, og ser at det vil være et stort behov for mer effektive reisemåter og flere nye direkteruter i tiden fremover, sier leder av prosjektets styringsgruppe Kristine Bock.

Resultater fra undersøkelsen viser at bedriftene i første rekke har behov for følgende forbedringer i flyruter:

Direkterute mellom Stavanger og Harstad/ Evenes og direkterute mellom Stavanger og Tromsø, med gode videre forbindelser til Hammerfest. Ved opprettelse av disse to direkterutene vil næringslivet kunne spare over kr 400 millioner årlig.

Næringslivet på Helgeland etterspør hyppigere forbindelser til Oslo. Internt i Nord-Norge er det også behov for bedre ruter mellom Helgeland og Harstad/Evenes samt Helgeland og Hammerfest.

Samarbeider om nye flyruter
Etter innspill fra næringslivet i regionene om behov for et bedre rutetilbud besluttet kommunene Hammerfest, Tromsø, Harstad, Sandnessjøen og Brønnøysund, og Greater Stavanger samt Avinor ved Stavanger lufthavn å samarbeide om et felles ruteutviklingsprosjekt.

– Aldri tidligere er det blitt gjennomført et samarbeidsprosjekt innen ruteutvikling for fly mellom så mange kommuner og fylker i Norge hvor en undersøker trender innen næringslivets fremtidige reisemønster, heter det i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger