Publisert 3. august 2006

Øst-Finnmark regionråd krever at deler av Oljedirektoratet flytter fra Stavanger til Øst-Finnmark.

Regionrådet mener de deler av Oljedirektoratet (OD) som jobber direkte mot Barentshavet naturlig hører hjemme i Øst-Finnmark, skriver avisa Finnmarken.

Tanken bak er at stadig mer av Norges olje- og gassvirksomhet kommer til å foregå i Barentshavet. Regionrådet mener derfor at miljøer knyttet til utforskning og leting, beredskap og sikkerhet bør ha sete i østfylket.

– Staten må være med på å dra for å få etablert flere nye og interessante arbeidsplasser i Finnmark, den nye oljeprovinsen, sier Harald Larssen, leder i Finnmark regionråd.

Larssen får støtte fra to av Finnmarks representanter på Stortinget, Eva M. Nielsen (Ap) og Jan Henrik Fredriksen (Frp).

Direktør Anne Hallan i OD sier til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at det ikke er hensiktsmessig å legge et kontor til Øst-Finnmark. Årsaken er at det bare foregår leteboringer i Barentshavet, og at mer aktivitet ligger langt fram i tid.

Hun legger til at OD er et forvaltningsorgan som ikke trenger å ligge nær virksomheten for å gjøre jobben sin, og viser også til at direktoratet har hatt store problemer med å sikre en stabil bemanning ved sitt kontor i Harstad.

– Jeg er ikke sikker på at harstadkontoret hadde blitt opprettet i dag, med tanke på de erfaringer vi har gjort, sier Hallan til ANB.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger