Publisert 20. oktober 2006

Regjeringen vil om to år la uføre jobbe så mye de vil uten risiko for å tape trygderettigheter.

NTB

Regjeringen håper at det vil bli lettere for uføre å få seg en jobb dersom pensjonen deres kan brukes som lønnstilskudd til arbeidsgivere, på permanent basis. Ordningen skal gjelde uføre med uførepensjon, tidsbegrenset uførestønad og folk som står i fare for å bli uføretrygdet i en eller annen form, skriver Aftenposten.

Allerede neste år skal det settes i gang forsøk i fem fylker. Arbeidsgivere som ansetter uføre i disse fylkene, får beholde trygden som lønnstilskudd så lenge de er i jobb.

– Disse fylkene er Finnmark, og – helt tilfeldig – Nord-Trøndelag, Aust-Agder, Vestfold og Akershus, sier nordtrønder og Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

Han bekrefter at ordningen med varig lønnstilskudd vil være ett av virkemidlene han presenterer i den varslede stortingsmeldingen om arbeid, velferd og inkludering som kommer om kort tid.

– De uføre skal få den tarifflønnen som gjelder for den jobben de får, og så kan arbeidsgiveren få trygden som lønnstilskudd, sier han.

Hanssen innser at det kan være risikomomenter og innvendinger mot ordningen. Men han mener det er verdt å forsøke, og viser til at man hittil ikke har lykkes med å få funksjonshemmede i jobb i det hele tatt.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger