Vil ha Johan Castberg-kontor i Hammerfest

Publisert 3. september 2013

Dersom Statoil velger å legge driftskontoret for Johan Castberg-feltet til Harstad, vil dette få store konsekvenser for industrien i Finnmark, sier Finnmarks fylkesordfører, Runar Sjåstad.

Med seg på laget har han LO-sekretær Bjørn Johansen. Begge oppfordrer nå Statoil-ledelsen om å legge hovedkontoret for drift av Johan Castberg-feltet til Hammerfest, skriver Finnmark Dagblad.

– Det går for tiden flere rykter om at Statoil har gått bort fra planene om å legge hovedkontoret for driften av feltet til Hammerfest. Dette er svært trasig. I Finnmark har vi ressursene og mulighetene, og da vil vi også ha ringvirkningene av en oljeutbygging, sier Johansen til Finnmark-avisa.

– Får konsekvenser for hele fylket
Johan Castberg-feltet ligger 240 kilometer nordvest for Hammerfest, i samme område som Goliat og Snøhvit, men lenger til havs. Beregninger tyder på at det kan finnes et sted mellom 400 og 600 millioner fat olje på feltet.

For næringslivet i Finnmark vil det være svært uheldig om driftskontoret legges til et annet fylke, mener fylkesordfører Runar Sjåstad.

– Avgjørelsen er det Statoil som skal ta, men avgjørelsen er for viktig til at vi vil sitte i ro og se på. Her må gjerne statsministeren komme på banen, sier han.

Statoil vurderer Harstad, Hammerfest, Tromsø og Alta
I løpet av høsten skal Statoil bestemme hvor organisasjonen for driften av Johan Castberg-feltet skal etableres, opplyser informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil. Om Statoil vurderer å legge kontoret til Harstad, har Heradstveit følgende å si til Finnmark Dagblad:

– Det er en mulighet vil ser på. Vi har hatt møter med politikere i Harstad, Hammerfest, Tromsø og Alta, og vi vurderer disse fire byene.

Er det et poeng for Statoil at et slikt driftskontor skal ligge i det samme fylket som ressursene?

– Jeg tror det er viktig at vi finner en løsning som er mest mulig ideell for selskapet og selve driftsorganisasjonen. Derunder beliggenheten. Vi har en helhetlig tilnærming til dette hvor vi må vurdere flere forhold: Funnenes beliggenhet, driftsøkonomi, kompetanse og samfunnsmessige faktorer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger