Vil ha matskatten fjernet

Publisert 23. september 2013

– Det er ikke for offshoreansatte bare å stikke innom Rimi for å handle mat, sier forbundsleder Leif Sande.,I et eget brev til Siv Jensen i forbindelse med de pågående regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF, krever fagforbundet Industri Energi at matskatten for offshorearbeidere med mer enn 600 000 kroner i årslønn må fjernes.

Foreningen mener det er urimelig og urettferdighet at ansatte som er totalt avhengig av kantinemat på jobb, blir pålagt skatt for dette, og viser til at offshoreansatte arbeider 12-timers skift, er bosatt på arbeidsplassen over en periode på 14 dager og ikke har mulighet til å ta med seg egen mat, eller anskaffe mat i løpet av turnusperioden.

– Det ligger også en dobbelt urettferdighet i at de som tjener kr 601 000,- pålegges særskilt matskatt, mens en kollega som tjener kr 599 000,- slipper ekstraskatten. Matskatten bør fjernes i sin helhet, sier Sande in en artikkel på forbundets hjemmesider.

– Vi vil i forbindelse med disse forhandlingene fremme vårt tidligere krav om fjerning av særskatt på mat for offshoreansatte. Vi vet at dette tidligere har vært en viktig sak for Frp, og partiets troverdighet i saken er stor blant våre medlemmer. Vi ber derfor Frp gå i bresjen for fjerning av matskatten i ny regjeringsplattform. Dette bør kunne gjøres allerede i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet som fremlegges 14. oktober i år, skriver Sande i brevet.

Regjeringen Bondevik innførte i 2005 en særskilt skatt for pendlere, sjøfolk og oljearbeidere som får matservering i tilknytning til arbeid. De rødgrønne partiene lovet å fjerne denne særskatten dersom de vant stortingsvalget det samme året, med ved fremleggingen av revidert budsjett for 2006 går imidlertid regjeringen Stoltenberg ikke lenger enn at de viderefører særskatten offshore for inntekt over 600 000 kroner i året. Matskatten for disse utgjør rundt kr 5000,- per år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger