Vil ha ny Wisting-brønn til våren

Publisert 12. desember 2013

OMV har søkt om tillatelse til å bore 7324/7-2.,OMV traff blink i Wisting Central i PL 537 i høst, men måtte konstatere at den andre brønnen i lisensen, Wisting Alternative, var tørr . Nå har operatøren søkt om å få bore 7324/7-1 Wisting Main.

LES OGSÅ: Wisting gir håp for Hoop

Brønnen er lokalisert 262 km nord-nordvest for Nordkapp, og 182 km sørøst for Bjørnøya. Vanndypet på lokasjonen er ca. 418 meter.

Wisting Main skal teste Realgrunnen subgruppe (Stø-, Tubåen- og Fruholmenformasjonene), for så å avslutte brønnen etter å ha boret inn i Intra Snaddformasjonen. Total dybde for brønnen er 1700 meter.

Mens de to forrige Wisting-brønnene ble boret med «Leiv Eiriksson», tar OMV denne gangen i bruk semien «Transocean Barents», med planlagt oppstart tidligst 20. mars neste år. Varigheten av operasjonen er estimert til 100 dager ved funn av hydrokarboner inkludert brønntest. Det planlegges for tradisjonell brønntest med brenning av hydrokarboner ved et eventuelt funn. Estimert varighet for tørt hull er 43 dager.

OMV er operatør i PL 537 med 25 prosent. Partnerne i lisensen er Idemitsu (20 prosent), Petoro (20 prosent), Spring Energy (20 prosent) og Statoil (15 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger