Publisert 4. februar 2000

Shtokman Development AG vil ha så mye russisk deltagelse som mulig i utbyggingen. Til gjengjeld forventer de full støtte fra myndighetene.

I et møte i Dumaen om temaet «lovmessig støtte til gassektoren,» arrangert av Dumaens komite for budsjett og skatter, sa Chief Executive Officer of Shtokman Development AG Alexey Zagorovsky at eierne i utbyggingen vil øke andelen russisk innhold så mye som mulig.

– Shtokman må gi nye impulser til den videre utvikling av Russlands regioner og industri. Realiseringen av utbyggingsplanene vil gi økonomien i regionene i nordvest et boost, skape nye arbeidsplasser, øke inntektene for regionene og gi både lokal og russisk industri nye muligheter, sa han, ifølge Barentsobserver og Regnum.

Til gjengjeld håper eierne at myndighetene ser feltet som en langsiktig investering og gir prosjektet støtte fra alle nivåer i maktapparatet.

– Shtokman vil gi Russland muligheten til å skape en ny gassregion på Arktisk sokkel. Med den kte etterspørselen av energi er dette av stor strategisk viktighet for landet, sa Zagorovsky.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger