Publisert 16. september 2008

Nord-Norges oljehovedstad er vertsby for både StatoilHydro og Oljedirektoratet. Men de savner Petroleumstilsynet. Nå ber ordføreren i Harstad regjeringen om flyttehjelp.

Petro.no

I et brev til arbeidsminister Dag Terje Andersen ber Harstad-ordfører Helge Eriksen regjeringen motivere Petroleumstilsynet til å etablere et avdelingskontor i oljebyen.

Kravet er ikke nytt, men Eriksen mener det økende aktivitetsnivået i nord gir grunn for å sette fortgang i flytteplanene, melder avisen Nordlys.

– Etter mitt syn er tiden «overmoden» for å etablere denne avdelingen i Harstad, skriver Eriksen i brevet, og henviser til felt som Norne og Snøhvit, feltutbygginger som Skarv og Goliat og at det er gjort flere lovende funn både i Norskehavet og i Barentshavet i det siste.

I 2010 skal regjeringen revidere forvaltningsplanen, og dermed avgjøre om Nordland VI, Nordland VII og Troms II skal åpnes for petroleumsaktivitet.

– Vi står med andre ord overfor en voksende aktivitet i vår landsdel av Norges viktigste industri. At helse, miljø og sikkerhet (HMS) – som er Petroleumstilsynets ansvarsområde, blir tillagt stor vekt i nord, er det bred enighet om. Nærhet og tilstedeværelse i landsdelen er derfor viktig, skriver Harstad-ordføreren.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger