Publisert 8. februar 2008

Dong E&P Norge og partnerne er så fornøyd med Oselvar-funnet i Nordsjøen at de tar sikte på å levere sin utbyggingsplan allerede i år.,
Operatøren Dong E&P Norge har nylig boret ferdig et sidesteg til avgrensingsbrønn 1/3-10 på funnet Oselvar i sørlige del av Nordsjøen. Brønnen ble boret av riggen «Mærsk Guardian» på 72 meters vanndyp.

– Vi er veldig fornøyd med resultatene fra avgrensningsbrønnene på Oselvar. Brønnene har vist at reservoarets gjennomstrømningsevne er bedre enn forventet, og har bekreftet det ressursanslaget vi hadde før brønnene. Det sier administrerende direktør Scott Kerr i Noreco, som har en andel på 15 prosent i funnet.

Oselvar, som ligger 20 kilometer øst for Gyda-feltet i den sørlige delen av Nordsjøen, ble funnet av Elf Petroleum Norge i 1991. Utvinningstillatelse 274 ble tildelt Dong i 2002.

Rettighetshavere i utvinningstillatelsen er Dong E&P Norge med 40 prosent, PA Resources 30 prosent, Noreco 15 prosent og Revus Energy 15 prosent.

«Maersk Guardian» gjøres nå klar for overdragelse til BG Norge. Etter oppdraget for BG vil den bli returnert til Dong for å fortsette på selskapets boreprogram for 2008 på norsk sokkel. Den vil bore enda en letebrønn på Ipswich-prospektet, som ligger i nærheten av funn 1/3-6 i utvinningstillatelse 274.

Siste fra forsiden

+

Repsol og ConocoPhillips tapte milliardtvist med staten

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tankekorset

+

Floatel Endurance får enda en Aker BP-kontrakt

+

Disse fem funnene vil Equinor knytte til Castberg-skipet

+

Elektrifiseringen av Troll sprekker på tid og kost

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tørrskodd med SV

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger