Publisert 31. desember 2007

StatoilHydro krangler med partnerne på feltene om milliardregningen for gullpakkene til sine eldste ansatte.

NTB

Nyttårsaften går fristen ut for den lukrative avtalen der 58-åringer og eldre ansatte kan gi beskjed om at de i 2008 går av med 70 prosent av full lønn fram til pensjonsalderen.

StatoilHydro vil velte store deler av milliardregningen over på sine partnere i oljefeltene, skriver Stavanger Aftenblad.

Etter avtaler og regler som gjelder for offshorevirksomhetene, kan et operatørselskap belaste medeierne i olje- og gassfeltene såkalte restruktureringskostnader. Men operatøren må sannsynliggjøre at kostnaden vil gi en besparelse for partene, heter det i Regnskapsavtalen for feltene.

– Vi kan ikke se at StatoilHydro ennå har sannsynliggjort godt nok at dette vil føre til besparelser for oss partnere, sier Sveinung Sletten i det helstatlige Petoro som er StatoilHydros største partner. De andre oljeselskapene protesterer mot å få dyttet regningene over på seg.

– Ikke alle har vært helt enige med oss hvordan dette blir, og det foregår en dialog om temaet. Men vi viser til at tilsvarende er blitt gjort tidligere for andre selskaper sine nedbemanningskostnader, sier informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i StatoilHydro.

Avisen har forsiktig anslått kostnadene med gullpakkene til 3-4 milliarder kroner. Andre mener kostnaden kan bli langt høyere.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger