Publisert 4. februar 2000

Statoil øker på amerikansk jord og har kjøpt seg inn i skifergassområdet Eagle Ford i den sørvestlige delen av Texas.

Statoil og Talisman går sammen om å utvinne skifergassressurser i det nyanskaffede området på omkring 271 kvadratkilometer.

– Omfanget av petroleumsressurser i skiferformasjoner i Nord-Amerika, og den betydning disse ressursene vil ha i fremtidens energiforsyning, gjør dette til en god mulighet for Statoil, forteller direktør for forretningsutvikling og global ukonvensjonell gass, John Knight.

Eagle Ford kjøpet kommer i tillegg til Statoils interesser i Marcellus-flaket lenger nordøst i USA. Knight i Statoil påpeker at den nyvunne rollen også kan by på muligheter for operatørskap etter hvert.

Valgmuligheter
– Vi har nå en langsiktig fleksibel portefølje med betydelige valgmuligheter og vekstpotensial fra noen av de beste områdene, legger han til.

Sammen med kanadiske Talisman skal nå Statoil gått sammen og gjennomført en transaksjon på 1,325 milliarder dollar, eller 7,7 milliarder norske kroner hvor de har overtatt Enduring Resources sine andeler i Eagle Ford. Statoil opplyser at de kommer til å kjøpe 50 prosent av Talismans eksisterende andeler og produksjon i skiferfeltet i Texas for omkring en milliard norske kroner.

Etter endt transaksjon vil de to selskapene sitte igjen med 134.000 acres eller 542 kvadratkilometer i Eagle Ford. I tillegg til at Statoil øker sin landbaserte virksomhet i USA er selskapet også svært aktive i Mexicogolfen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger