Publisert 5. februar 2007

EU vil ikke gi Tyskland noen rabatt på reduksjonene i utslipp av CO2. EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso tilbakeviser krav fra den tyske statsministeren Angela Merkel, skriver Berlin-avisen Tagesspiegel

NTB

Barroso påpeker at EU har brukt samme beregningsgrunnlag for tyske kraftverk og fabrikker som for anlegg i andre medlemsland når reduksjonskravene er regnet ut. EU vil gi Tyskland en utslippskvote på 453 millioner tonn per år i perioden fra 2008 til 2012.

Merkels regjering vil ikke godta noe tall under 465 millioner tonn per år, het det på Tagesspiegels nettsider mandag. – Vi kan ikke målsy kravene etter de enkelte medlemslands ønsker, det ville være upassende og urettferdig, sier Barroso.

EUs miljøkommissær Stavros Dimas sier Tyskland «på ingen måte er et foregangsland» i kampen mot CO2-utslipp. Den tyske samferdselsministeren Wolfgang Tiefeense kaller dette uredelig, og sier tyskerne siden 1990 har redusert utslippene av klimagasser med 19 prosent.

For EU som helhet er målsettingen på bare 8 prosent, tilføyer Tagesspiegel. FNs klimapanel IPCC spår en global oppvarming på opptil seks grader før år 2100, og utslipp av CO2 er en av de viktigste årsakene til denne utviklingen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger