Publisert 4. februar 2000

Oppdatert informasjon om oljevernberedskapen i Barentshavet blir noe av hovedinnholdet i en ny oljevernportal på nettet.

Det er Goliat-partnerne Eni Norge og Statoil som står bak initiativet til den nye nettportalen som nå lanseres, ifølge Finnmark Dagblad .

Disse to selskapene er også partnere i flere utvinnbare lisenser i nordområdene.

– Det er høyt fokus på oljevernberedskap i nordområdene, sier kommunikasjonsrådgiver Grethe Foldnes i Eni Norge til Finnmark Dagblad.

– Med nyvinningen «oljevern.no» ønsker vi å samle informasjon om norsk oljevernberedskap, samtidig som vi ønsker å formidle oppdatert informasjon om beredskapsløsninger for nordområdene og Goliat-feltet, sier Foldnes.

Nyvinninger
Portalen inneholder nye og oppdaterte filmer og animasjoner som forklarer oppbyggingen av norsk oljevernberedskap for petroleumsindustrien. Utbyggingen av Goliat-feltet, den første oljeutbyggingen i Barentshavet, har gjennom mange års forskning og utvikling ført til flere nyvinninger innen norsk oljevernberedskap, og disse blir også grundig presentert.

Informasjonen som er å finne i artikler og presentasjoner på denne webportalen er til dels selskapenes egne presentasjoner, og til dels videreformidling av informasjon som er tilgjengelig fra andre kilder.

Statoil og Eni Norge er medlemmer i Norsk Oljevernforening for Operatørselskap (NOFO). NOFO ivaretar den operative oljevernberedskapen på vegne av operatørene.

Supplement
Oljevern.no er ment som et supplement til fagmiljøenes informasjon.

– Vi håper at den for eksempel kan være nyttig i utdanningssammenheng, sier Foldnes.

Statoil og Eni Norge samarbeider om et 30-talls forsknings- og utviklingsprosjekter innen oljevern, der flere har ført til forbedringer av utstyr og metoder som nå tas i bruk.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger