Publisert 4. februar 2000

Det indiske oljeselskapet ONGC Videsh Ltd (Oil and Natural Gas CorporationVidesh Ltd) vil inn som partner med Rosneft i Barents- og Karahavet.

Selskapet har formelt henvendt seg til Rosneft med tilbud om partnerskap i et av sistnevntes prosjekter på russisk-arktisk sokkel. Ifølge Barentsobserver og den indiske avisen Economic Times ønsker ONGC at den russiske stat skal redusere sin 67 prosents andel i prosjektene Statoil, Exxon og Eni allerede er inne i, og gi rom for nok en partner. Alternativt vil ONGC inn i en av lisensene hvor Rosneft så langt ikke har inngått noen avtale med en utenlandsk partner.

Overfor Economic Times bekrefter ONGC Videsh Ltd at de vil være fornøyd med en mindre andel enn den 33 prosents andelen Statoil og de andre utenlandske selskapene har fått, og nevner åtte prosent som et mål.

ONGC har tidligere vist interesse for onshore-prosjketet Yamal LNG som Novatek og Total står for, har selv ingen erfaring fra arktis, men står for 77 prosent av Indias oljeproduksjon og 81 prosent av landets gassproduksjon. Den indiske stat eier 74 prosent av ONGC Vidish.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger