Vil investere 190 milliarder i fornybar energi de neste seks årene

Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor
NTB
Publisert 15. juni 2021

Innen 2050 har Equinor ambisjoner om å bli et klimanøytralt selskap. På sikt venter Equinor å produsere mindre olje og gass, opplyser selskapet.

Lavere karbonintensitet og økte investeringer i fornybar energi er en del av strategien for en mer grønn profil, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vi vil fremover kutte utslippene ytterligere, og på lengre sikt venter Equinor å produsere mindre olje og gass enn i dag som følge av redusert etterspørsel. En betydelig vekst innen fornybar energi og lavkarbonløsninger vil gi raskere endring fram mot 2030 og 2035, sier konsernsjef Anders Opedal.

Selskapet ønsker å redusere netto karbonintensitet med 40 prosent innen 2035. Økte investeringer i fornybar energi og lavkarbonløsninger vil utgjøre over 50 prosent av deres årlige bruttoinvesteringer innen 2030.

Equinor forventer å investere om lag 23 milliarder dollar, tilsvarende rundt 190 milliarder kroner,  brutto i fornybar energi fra 2021 til 2026, og å øke andelen av totale investeringer i fornybar energi og lavkarbonløsninger fra om lag 4 prosent i 2020 til over 50 prosent innen 2030.

Konsernsjefen sier at selskapets strategi er å akselerere omstillingen samtidig som de styrker kontantstrømmen og avkastningen.

– Vi forbedrer vår olje- og gassportefølje for å levere enda sterkere kontantstrøm og avkastning med lavere utslipp fra produksjonen, og vi forventer betydelig og lønnsom vekst innen fornybar energi og lavkarbonløsninger, sier Opedal.

– Dette er en strategi for å skape verdi som en leder i det grønne skiftet.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

+

Ferdig med første del av borejobben på Maria Fase 2

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger