Publisert 24. november 2005

Næringslivet i Vesterålen og Lofoten gir ikke opp jakten på rikdommen. Vi vet jo ikke hva som ligger der ute. Derfor er leting også så nødvendig .

–Det sier leder for interimsstyret, Ruben Jensen, i det som skal bli en egen petroleumsforening for Lofoten og Vesterålen. I vår tok Jensen, som er administrerende direktør i NESO, initiativet til en slik forening. Med i interimsstyret har han representanter for verkstedindustrien i Svolvær, fra Nordlandsbanken, fra oljevernindustrien og fiskeindustrien. 9.desember er det stiftelsesmøte i foreningen som så langt kaller seg Lofoten/Vesterålen Petro skriver Avisa Nordland på sin nettside..

Tidligere stortingsrepresentant for Høyre, lofotmannen Søren Fredrik Voie, har sagt seg villig til å være styreleder for foreningen. Et av hovedmålene er å åpne Lofoten for letevirksomhet, selv om regjeringen har sagt at området vernes, i alle fall i inneværende regjeringsperiode.

– Området er sensitivt, derfor må miljø og sikkerhet stå i fokus. Finnes der drivverdige funn, ligger en utvinning mange år fram i tid, sier Voie, som mener det er viktig at både Lofoten og Vesterålen får kartlagt hvilke ressurser som finnes utenfor kysten.

– Tenk deg hvilke positive ringvirkninger petroleumsvirksomhet i vår region vil ha for både arbeidsplasser og kommuneøkonomien, sier Ruben Jensen som har vært på befaring i Hammerfest. Han er selv fra oljebyen i nord.

– Hvorfor tror du ringvirkningene blir så store i Lofoten og Vesterålen?

– Man må ha dårlig syn klarer man ikke å se de positive ringvirkningene. Forsøker vi ikke, får vi ingenting til, sier Ruben Jensen.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger