Publisert 4. februar 2000

En undersøkelse viser at det er tverrpolitisk støtte blant alle partiers velgere om å konsekvensutrede Lofoten og Vesterålen.

Blant velgerne i alle politiske parti er det flertall for å konsekvensutrede havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det viser en meningsmåling utført av Infact på vegne av Lofoten og Vesterlen Petro. Dette skriver LoVe Petro i en pressemelding.

I Lofoten og Vesterålen er totalt er 73,1 prosent av velgerne positive, mens hele 81,5 prosent av velgerne i hele landet støtter dette, heter det i meldingen.

– Vi ser en betydelig forsterkning i de fleste partiers velgermasse siden forrige meningsmåling i fjor høst. Det er nokså åpenbart at velgerne føler seg avspist med regjeringens beslutning om kunnskapsinnhenting i stedet for konsekvensutredning (KU), sier direktør i LoVe Petro, ørjan Robertsen.

Andelen som er positive til konsekvensutredning blant velgerne i Lofoten og Vesterålen (LoVe) er nok størst i partiene Høyre (86,1 prosent) og Frp (84,4 prosent), mens det blant Aps velgere i regionen er 76,9 prosent positive til en konsekvensutredning.

– Langt mer overraskende er det at 52,8 prosent av SV sine velgere i Lofoten og Vesterålen er positive, mens hele 93,1 prosent av SVs velgere i hele landet er positive til å gjennomføre en slik utredning. At 80 % av Rødt sine velgere i hele landet er positive, er også stikk i strid med det bildet som tegnes i media, skriver LoVe Petro videre.

– Spesielt blant SV og Rødt sine velgere ser vi en markant endring siden sist. Også hos Senterpartiet regionalt er det en merkbar endring. Dette burde få ledelsen i de respektive parti til å spørre seg om man virkelig er i takt med sin egen velgermasse, sier ørjan Robertsen.

– Meningsmålingen viser at flertallet av velgerne er på linje med oss i dette viktige spørsmålet: Vi har ventet lenge nok nå. I respekt for demokratiet forventer vi at konsekvensutredning blir gjennomført snarest mulig i neste stortingsperiode, avslutter direktøren i LoVe Petro.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger