Publisert 4. februar 2000

DNV skal på oppdrag fra Oljeindustriens landsforening (OLF) sammenstille en rapport som skal si noe om hva norsk sokkel kan lære av ulykken i Mexicogolfen.

I tillegg til at OLF vil finne ut hva norsk sokkel kan ta lærdom av etter ulykken, vil også Petroleumstilsynet (Ptil) se nærmere på ulike scenarioer. Ptil på sin side vil vurdere fasene av hendelsen for å kunne sette i gang eventuelle nødvendige tiltak og regelverksendringer fortest mulig.

For OLF-sjef Gro Brækken er det viktig å under streke at foreningen ønsker mest mulig kunnskap om hav som forårsaket ulykken.

– Vi ønsker mest mulig informasjon, ikke minst for å se om det er læringspunkter for virksomheten i Norge, sier Brækken i en pressemelding.

Både Ptil og OLF påpeker at det ikke foreligger tilstrekkelig informasjon om hva som forårsaket ulykken på Transocean-riggen «Deepwater Horizon» i slutten av april i år. Rapporten som skal utarbeides av DNV har som formål å se på likehetene og ulikhetene mellom norsk og amerikansk petroleumsvirksomhet, for dermed å kunne bedre kunnskapen på norsk sokkel.

– Formålet er å etablere en objektiv fremstilling av ulike faktorer, for dermed å bidra til økt kunnskapstilfang og læring, sier Brækken.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger