Publisert 4. februar 2000

Norsk olje og gass lanserer i dag et online strategispill for å øke norsk ungdoms interesse for naturvitenskapelige og teknologiske utdanninger.

Norsk olje- og gassindustri og resten av norsk arbeidsliv vil ha behov for flere tusen nye ansatte i årene som kommer, og da spesielt mennesker med teknologiske og naturvitenskapelige utdannelser. Samtidig er det alt for få unge som velger å utdanne seg innenfor disse fagområdene.

Det er dette Norsk olje og gass (tidligere OLF – Oljeindustriens Landsforening) nå vil gjøre noe med når de i dag klokken 12.00 lanserer spillet «Jakten på dypet», melder NTB.

Vil øke interesse for næringen
Spillet, som primært er rettet mot ungdom mellom 16 og 19 år, er utformet som et monopolspill med norsk sokkel som spillbrett, og hvor målet er å finne og utvinne olje og gass. Spillet inneholder realistiske oppgaver og videoer, og setter spillerne på reelle prøver som skal gi en bedre forståelse av hvordan norsk olje- og gassvirksomhet fungerer og henger sammen.

– Spillet presenterer olje- og gassindustrien på en ny og annerledes måte for å vise spennvidden som finnes i næringen. Dette spillet er ett av flere tiltak å få flere unge til å velge real- og teknologifag, sier prosjektets leder Kjetil Hjertvik i Norsk olje og gass.

Kan vinne utdannelse
Spilleren som i løpet av spilleperioden på en måned finner og utvinner mest olje og gass, vinner en treårig bachelorutdannelse innen tekniske- og naturvitenskapelige fag. En premie med en verdi på 300.000 kroner.

– En utdanning innen teknologiske og naturvitenskapelige fagområder gir meget gode jobb- og karrieremuligheter, både i norsk olje- og gassindustri og i andre næringer som skriker etter denne type kompetanse, sier Hjertvik.

Spillet er utviklet av byrået Try/Apt på oppdrag fra Norsk olje og gass, og er utformet i tett samarbeid med ungdom i målgruppen. Spillet vil også etter konkurranseperioden være tilgjengelig for dem som ønsker å bruke det til å lære mer om olje- og gassnæringen, for eksempel i skole- og undervisningssammenheng.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger