Publisert 4. februar 2000

Bergen Group-ledelsen ønsker å inngå et samarbeid med minoritetseier Spring Capital for å vurdere muligheten for skipsbygging ved kinesisk verft.

I en børsmelding onsdag ber Bergen Group om ekstraordinær generalforsamling 20. oktober. Ledelsen vil her be om styrets velsignelse til å ta opp nytt lån på 120 millioner kroner hos minoritetseieren Spring Capital, samt utstede 25 millioner aksjer.

Yantai CIMC Raffles
– Lånet ble annonsert for en tid siden, og nå gjenstår bare formalitetene. Bakgrunnen for lånet er at Bergen Group ønsker å utrede muligheten for å samarbeide med Spring Capital, sier Terje Iversen, finansdirektør i Bergen Group, til Petromaritim.no.

Spring Capital eier rundt ti prosent av Bergen Group, og selskapet er igjen eid av kinesiske Yantai CIMC Raffles, som bygger både skip og rigger. Bergen Group ønsker å finne ut hvordan konsernet kan samarbeide med kineserne.

Skrogbygging i Kina
Ser dere for dere at skrog bygges i Kina, mens utrustningen tas ved ett av verftene i Norge?

– Den forretningsmodellen er ikke en unaturlig. I dag har vi avtale med polske verft, som tar seg av arbeidsintensive skrog, mens utrustningen skjer ved et av Bergen Group-verftene. Skipsbygging i Norge blir for dyrt, svarer Iversen, som legger til at de har god erfaring med verftene i Polen. Men enda lavere lønnskostnader i Kina frister.

– Verft i Polen har levert god kvalitet, men vi regner med at tilsvarende kvalitet blir også å finne i Asia, legger Iversen til.

Artikkelen er hentet fra Petromaritim . Både Petromaritim og Oilinfo er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger