Publisert 4. februar 2000

Etter å ha solgt unna 40 prosent av Peregrino-andelene til kinesiske Sinochem, skal Statoil se på muligheten for å selge flere andeler i Brasil.

Ifølge avisen Usptream skal Statoil se på muligheten for å selge unna andeler i tre dypvannsblokker i Almada-Camamu-bassenget. Det er blokkene BM-7-Cal, BM-8-Cal og BM-10-Cal som skal ligge på bordet, alle tre ble tildelt i Brasils syvende lisensrunde.

Statoil eier 40 prosent i førstenevnte blokk, 100 prosent i neste, mens i BM-10-Cal er det Statoil som er operatør, og de resterende 40 prosentene eies av Petrobras. Alle tre blokkene ligger på havdyp mellom 1.700 og 2.700 meter.

– Vi har nettopp solgt 40 prosent av Peregrino til Sinochem, og venter på endelig godkjenning fra brasilianske og kinesiske myndigheter. Når det gjelder øvrige blokker ønsker vi ikke å kommentere rykter, forteller kommunikasjonsansvarlig for internasjonal undersøkelse og produksjon i Statoil, Bård Glad Pedersen til Petro.no.

Både BM-7-Cal og BM-8-Cal har arbeidsforpliktelser, og det forventes at brønnene skal spuddes neste år.

Peregrino, hvor Statoil har solgt 40 prosent til Sinochem, er i det siste stadiet av utviklingen, og forventes å begynne produksjon tidlig neste år. Målet skal ifølge Upstream være en daglig produksjon på 100.000 fat råolje per dag i 2012.

Det er den brasilianske uavhengige aktøren OGX som ser på muligheten for å kjøpe seg inn i Peregrino-lignende blokker, men også giganter som Chevron og Shell skal ha sett på salg på opptil 30 prosent av sine andeler i tungoljefelt i nærheten.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger