Publisert 4. februar 2000

Sintef, i samarbeid med NTNU og Ptil, ønsker å lage retningslinjer for prosedyrer ved vurdering av levetidsforlengelse for installasjoner.

Det er stadig flere installasjoner på den norske sokkelen som får forlenget levetiden, utover levealderen den er konstruert for.

PER HOKSTAD:ønsker å heve kompetansen for
levetidsforlengelse i industrien. (Foto:MAIKEN REE)

I dag står operatørene for vurderingen av en installasjons eventuelle forlengede levetid eller ei. Nå ønsker Sintef i samarbeid med NTNU og Petroleumstilsynet (Ptil) å lage retningslinjer for oljeindustrien. Prosjektet er i startgropen, og i løpet av november måned skal Sintef levere sin rapport om Aldring og Levetidsforlengelse.

Høyst aktuelt
– Levetidsforlengelse er et høyst aktuelt tema for den norske petroleumsindustrien, og vi ser at det trengs prosedyrer for vurdering av levetidsforlengelse, sier prosjektleder for rapporten, og Sintef-seniorforsker Per Hokstad til Oilinfo.

Sintef og NTNU la fram sine konklusjoner fra rapporten under et seminar arrangert av Ptil onsdag. Med en rekke aktuelle selskaper og personer til stede håpet de på gode innspill fra industrien.

Utarbeide prosedyrer
– Vi får se hva som kommer fram av dagens seminar, og om det vil utgjøre endringer i vår rapport basert på dette, sa Hokstad.

Etter at rapporten er levert håper Sintef og Ptil på et videre samarbeid om utarbeidelse av prosedyrer.

– Dette kommer til å pågå i lang tid framover, vi har bare sett begynnelsen av levetidsforlengelse og aldring på sokkelen. Vi i Sintef håper at rapporten kan videre utarbeides til prosedyrer og retningslinjer for vurderinger av levetidsforlengelse, sa Hokstad til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger