Publisert 4. februar 2000

Norsk oljevernforening for operatørselskap (NOFO) vil ha mer folk i nord, og personer i Finnmark oppfordres til å søke som operasjonsrådgiver.

Arbeidet NOFO trenger hjelp til er å etablere og videreutvikle samarbeid med ulike oljevernaktører i området. I tillegg skal personen som velges ut til operasjonsrådgiverstillingen i foreningen gjennomføre treninger og øvelser sammen med allerede etablerte oljevernaktører.

– Ved å bruke lokaleressurser får NOFO tilgang på lokal kunnskap, kompetanse og erfaring samtidig som bruk av lokale krefter skaper tilhørighet, innsikt og en mer positiv holdning blant lokalbefolkningen. I kystområder med lav befolkningstetthet må organisasjonen utnytte de resursene som faktisk finnes, skriver Nofo i en pressemelding.

Foreningen understreker at de ved oppbygging av beredskap i nord vil øke tilgjengeligheten av havgående ressurser i samarbeid med Kystverket og Kystvakten. Det skal blant annet tas i bruk om lag 40 fiskefartøy med oljevernutstyr.

– Dette oljevernberedskapsopplegget vil ikke bare gagne petroleumsvirksomheten, men også heve den generelle beredskapen for Finnmark. En beredskap som vil komme til nytte også ved andre nødsituasjoner i regionen, for eksempel oljesøl fra skipsforlis, melder Nofo.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger