Publisert 4. februar 2000

Sway har søkt om testkonsesjon til å bygge en testturbin i Naturgassparken i øygarden. Vindturbinen, som får en rotordiameter på 145 meter, vil ha en effekt på 10 MW.

Søknaden om testkonsesjon er sendt til Norges Vassdrags- og energidirektorat, og bygging av prototypen vil være avhengig av støtte fra Enova for å kunne realiseres, skriver Sway i en pressemelding.

Testturbinen, som er blant verdens største, er en offshoreturbin, men Sway ønsker å teste den på land i en periode først. Selskapet regner med å bruke mellom to og fem år totalt på testingen. Deretter skal turbinen fjernes.

– Vi har arbeidet med denne turbinen siden 2004, og det gjenstår fortsatt mye uttesting før den vil kunne settes i kommersiell drift. Turbinen, som er egenutviklet, kommer i tillegg til turbinen fra AREVA Multibrid og vil gi kjøpere av Sways flytende vindturbinsystemer flere valgmuligheter i framtiden, sier administrerende direktør i Sway, Eystein Borgen, i meldingen.

– I første omgang vil vi utelukkende tilby vår flytende vindturbinløsning med AREVA Multibrids turbin, i tråd med det annonserte samarbeidet med den franske energigiganten. Senere vil Sways egen 10 MW turbin også kunne leveres. Testturbinen i øygarden vil være et viktig steg for å kunne gi Sways kunder flest mulige alternativer for valg av turbinløsning i framtiden, legger han til.

I meldingen legges det til at Sway også vurderer andre steder enn øygarden for uttesting, men at dette området har førsteprioritet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger