Publisert 4. februar 2000

Et energimarked i ubalanse og strengere krav til teknologi er faktorene som gjør at Lars-Henrik Røren i Sissener Energy tror det er mulig å tjene store penger med det nystartede investeringsselskapet.

Forrige uke initierte Sissener AS dannelsen av Sissener Energy hvor blant annet forvalter Lars-Henrik Røren skal prøve å tjene mest mulig penger for investorene. Og pengene er der, med stadig større energietterspørsel, og strengere tekniske krav blir behovet for mer olje og fiffigere tekniske løsninger større.

TROR På MEGASYKLUS: Lars-Henrik Røren i
Sissener Energy. (Foto: SISSENER ENERGY)

– Vi tror vi er på vei inn i en megasyklus, en strek forretningssyklus, både innefor energiservice og politisk. Tilbudssiden kan komme til å slite, mens etterspørselen øker, samtidig er det å finne og produsere olje blitt mer teknisk krevende. Jeg har tro på at flere serviceselskaper kan gjøre det veldig bra fremover, sier en entusiastisk Røren til Petro.no.

Ikke fan av oljeselskapene
Han utdyper at oljeserviceselskaper og subseaselskaper som Schlumberger og Acergy kan gjøre det skarpt. Men også store selskaper med delvirksomhet innenfor energi og olje og gass, som ABB, GE og Siemens kan gjøre det godt.

– Vi er ikke nødvendigvis så store fans av oljeselskapene. De får stadig strengere regimer, og strengere regelverk å forholde seg til. Men det taler igjen i favør fos oss som satser på de selskapene som leverer løsningene som tilpasses disse kravene, sier Røren.

Det er spesielt i etterkant av store ulykker at aktiviteten tar seg opp i forbindelse med nye tekniske krav og retningslinjer. Ulykker som Macondo, Piper Alpha og lignende er med på å og har vært med på å drive frem utviklingen understreker forvalteren.

– Er det sånn at det aldri er så galt at det ikke er godt for noe?

– Det er kanskje stygt å si det, spesielt når liv går tapt, men vi ser at det kommer nye krav, og da kommer det alltid noen vinnere ut av slike situasjoner. Spesielt innenfor teknologi- og serviceindustrien, enten vi snakker om skips- eller oljeaktører.

Stor etterspørsel
Røren understreker likevel at hoveddriveren for at energimarkedet vil ha gode tider foran seg, og dermed gode muligheter for investorer, er det stadig økende energibehovet i verden.

– Vi ser at energimarkedet er i ubalanse. Oppturen i etterspørsel i 2009 og 2010 har overrasket mange, men det viste vel egentlig bare hvor grunn etterspørselskrisen under finanskrisen var. 2009 var et kriseår først, men det ble til slutt det tredje største etterspørselsåret neonsinne. Jeg har stor tro på de ferske markedene, sier Røren og henviser til voksende markeder som Kina og India.

Også fornybar og alternativ energi ligger innefor selskapets mandat, men dette må ses an på grunn av at selskapene som opererer innenfor dette segmentet er forholdsvis små, og at investeringer innenfor disse må anses som «special cases».

Det ferske investeringsselskapet har nå startet tegningsperioden, og forventer å avslutte denne 10. desember. Det er Enskilda og ABG Sundal Collier som er tilretteleggere for emisjonen som når gjøres i forbindelse med selskapets oppstart.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger