Publisert 4. februar 2000

Kris Sæther i Xait er storfornøyd med at 40 av 43 selskaper som leverte inn søknad til TFO-runden i år brukte deres spesialutviklede programvare.

FORNøYD: Salgssjef Kris Sæther i Xait kan smile
over programvarens popularitet. (Arkivfoto:
Magnus Vågen Birkenes)

– Vårt mål er å utkonkurrere Word. Det høres kanskje litt flåsete ut, men da sikter jeg altså til oss som konkurrenter i tilfeller hvor flere mennesker samarbeider om å lage et større, komplekst dokument, sier Kris Sæther, salgssjef i programvareselskapet Xait til Oilinfo.

Det stavangerbaserte selskapet har opplevd en stor vekst de siste årene, etter at de utviklet det databasebaserte skriveprogrammet XaitPorter, som gjør det enklere for flere personer å samarbeide om komplekse dokumenter. Programmet er lagt opp med maler for eksempelvis lisenssøknader og anbudspapirer, og en automatisk rapportgenerering av sluttproduktet fører til perfekte dokumenter på rekordtid.

Alle vil ha

Som sagt brukte 40 av 43 søkere til TFO-rundene programmet, noe som har blitt en vane for Xait-teamet:

– Produktet vårt har slått veldig godt an, og det er flere grunner til det. Det har vært relativt enkelt for oss å få oljeselskapene som kunder. Porter-systemet ble jo i utgangspunktet utviklet for BPs leteavdeling på norsk sokkel, men er siden kommersialisert, sier Sæther.

Han kan fortelle at det er press både innad i selskapene og selskapene imellom, om å bruke deres løsning, og at 5-6 av de største oljeselskapene globalt er Xait-kunder.

– Vi var heldige som fikk med oss de store selskapene først, og at det skapte en nødvendighet for de små å følge med, sier Sæther.

Salgssjefen forklarer at hovedfordelen med XaitPorter er at flere personer kan jobbe i samme dokument samtidig, uten å måtte tenke på at flere versjoner skal settes sammen. Programvaren gjør det enklere å kunne levere komplekse søknader med mange bidragsytere på kort tidsfrist.

– Kort fortalt gir vi en hjelpende hånd. Hovedproblemet med løsninger som støtter seg til skriveprogram som Word er at du mister kontrollen. I vårt program er formatering tatt ut underveis, slik at dette kun ligger hos sluttbruker. En annen fordel med vårt program er at det støtter høyoppløselig grafikk, sier Sæther.

Sterk vekst

I fjor hadde selskapet en total vekst på 35 prosent, og i løpet av første kvartal i år økte de med 40 prosent måned for måned sammenlignet med året før. Nå er de rundt 26 ansatte ved kontoret på Forus, men har også ansatte i Austin/Houston, og en nyansatt i London.

Det er nemlig ikke i Norge det største markedet finnes.

– Mellom 60 og 70 prosent av vårt salg kommer fra utlandet. En del av disse selskapene opererer også i Norge, men kjøper inn fra andre kontorer, men likevel. Vi ser sterkt økende salg i flere land, og spesielt i Midtøsten, sier Sæther.

Selv om det fremdeles er gode kunder å hente innen oljebransjen, sikter Xait seg nå også inn mot IT og farmasøyt-bransjen.

– Det er petroleumsbransjen vi har spesialisert oss på til nå, og som kommer til å være vårt hovedfokus videre, men vi prøver oss også mot andre bransjer, sier Kris Sæther.

Les hva vi har skrevet om selskapet og programvaren tidligere, her.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger