Publisert 4. februar 2000

Giske leder nå en rekordstor delegasjon til Brasil, med flere bedrifter allerede på plass vil Innovasjon åpne for enda flere etableringer. Eksportøkningen har vært formidabel den siste tiden.

I BRASIL: Trond Giske møter her sjef for Inocean, Jon Erik Borgen. Foto: Inocean

Det er de maritime selskapene som virkelig leder an den stadig større norske satsingen i Brasil, og under Nærings- og handelsminister Trond Giskes besøk til Brasil ble satsingen oppmuntret videre.

– Det er gledelig å se at så mange norske virksomheter har nytte av denne ordningen. Samlokaliseringen gir bedriftene en møteplass hvor de kan lære av hverandre og samarbeide om felles fremstøt for å profilere norsk kompetanse, sier Trond Giske om samlokaliseringen av flere bedrifter i Innovasjon Norges inkubator i Rio de Janeiro.

Sjef for Inocean, Jon Erik Borgen, var en av representantene for de norske bedriftene som fikk besøk av ministeren. Inocean var et av de første selskapene som slo seg til i Innovasjon Norges inkubatorkontor i 2006. Selskapet har siden satset stort, og de ønsker å ta del i Petrobras’ i planlagte utbyggingsprogram.

Krevende å ta posisjon
– Det er krevende å ta en posisjon i Brasil, sier Jon Erik Borgen. – Nettopp derfor er det inspirerende å få besøk av Trond Giske, noe jeg tar som et tegn på at bedrifter som vår blir sett og anerkjent. Vi hadde en meget hyggelig og interessant prat. I tillegg har jeg tror på at initiativ som de denne delegasjonen representerer, kan bidra til å åpne dører for oss som satser her nede, sier Borgen.

I dag har om lag 120 norske selskaper aktivitet i Brasil, og dette antallet er doblet de siste fem årene. Mye av økningen kommer fra rederibransjen som har fått store kontrakter innenfor den brasilianske oljebransjen. Norsk Rederiforbund melder at bare i 2010 har totalt ti offshoremedlemsrederier fått kontrakter på brasiliansk sokkel til en samlet verdi på 13 milliarder kroner.

-Det er et høyt og økende antall kontraktstildelinger til norske rederier på brasiliansk sokkel. Norske rederier tilbyr attraktiv teknologi, erfaring og kompetanse for utvikling av den brasilianske kontinentalsokkelen, og som kan bidra til å oppfylle Brasils vekstambisjoner. I gjennomsnitt er hvert fjerde skip på brasiliansk sokkel norskkontrollert for tiden, sier Sturla Henriksen som er administrerende direktør for Norsk Rederiforbund.

Vareeksporten til Brasil økte med 80 prosent fra 2009 til 2010 til Brasil, og for første gang eksporterte Norge mer industrivarer enn klippfisk i fjor.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger