Publisert 4. februar 2000

Shell fortsetter å bore på dypt vann verden over etter ulykken i Mexicogolfen. Nå sier Shell at de ville boret annerledes enn det BP har gjort på skandalebrønnen.

BORER DYPT: «Aker barenst» borer for tiden en avgrensingsbrønn på dypt vann i Norskehavet.

– Vi hadde ikke boret brønnen på samme måte. Vi har andre sikkerhetsprosedyrer over hele kloden. Men jeg tror at noen selskapet vil lære noe fra denne brønnen, sier Shell-direktør, Peter Voser, til Upstream.

Voser understreker også at Shell vil fortsette å bore på dypt vann til tross for ulykken som rammet oljeriggen «Deepwater Horizon» i slutten av april. Amerikanske myndigheter anklager operatøren for brønnene, BP, for å ha tatt en del snarveier når det gjelder boringen for å spare tid og penger. Voser på sin side tror ikke det er noen mulighet å ikke bore på dypt vann.

– Om man tar til betraktning økningen i befolkningstall og økning i energibehov, så må vi utvikle de ressursene som ligger på dypt vann også. Mine forventninger er at vi vil fortsette med dette, men at det vil trege noen forandringer, sier Voser.

Borer dypt i Norge
Han henviser til endringene som den amerikanske innenriksministeren Kenneth Salazar har forelått for oljebransjen. Voser understreker likevel at disse samsvarer mye med slik Shell opererer rundt om i verden.

Shell holder for tiden på med en eneste dypvannsboringen på Gro-funnet i norskehavet. Brønnen er omtalt av oljedirektør Bente Nyland som en av det meste spennende i år.

Shell blir stadig konfrontert med de store oljeutslippene selskapet bidrar til i Nigerdeltaet. Shell sier til Upstream at det i de fleste tilfellene skyldes tyveri eller sabotasje, og at opprydningen er vanskelig fordi det ofte kan stå om sikkerheten til de ansatte.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger