Publisert 7. november 2007

Vindkraftkommunene ber regjeringen bytte ut prat med handling, og krever at støtteordningene forbedres slik at Norges vindkraftmål i 2010 kan nås.

Landssammenslutninga av Norske Vindkraftkommuner (LNVK) krever nå at regjering og Storting straks bytter ut retorikk og vage lovnader med konkrete og tilstrekkelige tiltak for vindkraftutbygging i Norge.

– Dette gjelder både tilskudd, støtteordninger og forutsigbarhet, slik at gode vindkraftprosjekter langs kysten kan realiseres og at lokalsamfunnene ikke blir holdt for narr, sier leder i LNVK Iver Nordseth i en melding.

Den vedtatte støtteordningen som tilsvarer 8 øre pr. KWh er av de dårligste i Europa, og har så langt medført at nesten samtlige aktuelle vindkraftprosjekter er stilt på vent.

Dagens støtteordning representerer mer et kvelertak på vindkraftsatsinga enn et ønske om fart på nye utbygginger, mener LNVK, som viser til at støtteordningen i Sverige er over 20 øre pr. KWh. I tillegg er det forutsigbart med garantier helt frem til 2030.

I 1999 stilte Stortinget seg bak målsetningen om produksjon av 3 TWh vindkraft i 2010.

– Hvis denne målsetningen fortsatt står ved hevd, er det prekært nødvendig med konkret handling nå. Vi har derfor sendt brev til Åslaug Haga, der organisasjonen ber om et snarlig møte med statsråden for å drøfte situasjonen, sier Nordseth.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger