Vinner kontrakt for ombygging av Cap-X

Foto: Bernt Nilsen
Publisert 17. august 2023

Foto: CCB Subsea.CCB Subsea har blitt tildelt kontrakt fra Equinor for ombygging og klargjøring av CapX strukturer for boreoperasjoner. Arbeidet skal utføres i Kirkenes i samarbeid med verftet Kimek.

Det melder CCB Subsea.

FOTO: CCB Subsea

Tildelingen representerer en videreføring av samarbeidet med Kimek som ble etablert høsten 2017 i forbindelse med Cap-X leveranseprosjekter til Equinor i 2019 og 2020. Kontrakten som inkluderer ingeniørtjenester, innkjøp og ombygging starter med umiddelbar virkning og prosjektet vil strekke seg langt inn i 2024.

– Vi er svært glade for denne tildelingen og er allerede i gang med engineering og innkjøpsarbeidet. Oppstart i Kirkenes vil skje i starten på september, sier Cecilie Sælen, administrerende direktør i CCB Subsea.

– All honnør til Equinor og CCB Subsea for anerkjennelse av de lokale leveransene i forrige prosjekt, og samtidig en bekreftelse på vår konkurransedyktighet nasjonalt. Kirkenes befester sin posisjon som leverandør av tjenester til petroleumsindustrien, sier Greger Mannsverk, administrerende direktør i Kimek.

Kontrakten sikrer god aktivitet for Kimek langt ut i 2024 samt legger til rette for andre aktiviteter og prosjekter blant annet i forbindelse med klargjøring og mobilisering til operasjoner offshore.

– Dette er helt i tråd med CCB-konsernet sin strategi om å tilby subsea- og drillingtjenester lokalt på alle baser langs norskekysten, og dette bidrar til lokal kompetanseheving og styrker grunnlaget for langsiktige ringvirkninger i nord, avslutter Sælen.

Siste fra forsiden

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger