Viruset har stoppet disse tre riggene
Glenn Stangeland
20. mars 2020
Viruset har stoppet disse tre riggene
Glenn Stangeland
20. mars 2020

Korona-konsekvensene brer om seg, og Petroleumstilsynet opplyser til Energi24 at tre rigger er tatt ut av operasjon på grunn av viruset.

Det dreier seg om Island Innovator, West Hercules og Floatel Endurance.

Floatel Endurance

Bolig-riggen har fungert om flotell under utbyggingen av Martin Linge. Etter at en arbeider fikk påvist Covid-19, er utbyggingsprosjektet satt på pause. Ifølge Petro Database har riggen kontrakt med Equinor fram til juni. Floatel Endurance ligger nå til kai hos CCB.

West Hercules

Var nylig ferdig med boring av CO2-verifiseringsbrønnen Eos 15 kilometer vest for Troll øst for Equinor. Neste jobb på programmet var letebrønnen Helleneset. Ifølge riggoversikten i Petro Database er riggen på kontrakt med Equinor frem til juni. Deretter har den opsjoner på ytterligere to års arbeid for samme operatør. Riggen ligger ifølge Marinetraffic i Fensfjorden nord for Bergen.

– Riktig at vi har satt en letebrønn på pause på sokkelen, det er Helleneset i Oseberg-området, som West Hercules var i gang med. Beslutningen skyldes ikke mistanke om smitte om bord, men følger naturlig det at vi tar ned det samlede aktivitetsnivået for å sikre tilgang til viktige ressurser som beredskap og helikoptertjenester for andre operasjoner, sier informasjonssjef Morten Eek i Equinor til Energi24.

Island Innovator

Riggen skulle etter planen undersøke Duncan-prospektet for Capricorn Norge. Men ifølge MarineTraffic ligger den nå ved Hanøytangen.

– Vi har ingen tilfeller av Corona-smitte om bord, men vi har redusert mannskap for å minske sannsynlighet for smitte. IDC har streng adgangskontroll på personer som må om bord. Dette er tiltak vi vil opprettholde til over påske, for så og trappe opp mot oppdrag i løpet av mai, opplyser Roger Simmenes CEO i Island Drilling til Energi24.no.

– Vi følger alle myndighets krav/tiltak samt Rederiforbundets anbefalinger og våre interne krav. Vi tar ikke riggen ut før det verste av pandemien er over og myndigheter letter på anbefalinger.