Vissim skal heve Aker BPs oljevernberedskap

Foto: Vissim
Publisert 20. september 2022

Den norske teknologileverandøren Vissim skal utvikle en utvidet digital plattform for fremtidig oljevernovervåkning og deteksjonssystem på norsk sokkel.

I henhold til kontrakten skal Vissim utvikle en programvareløsning som integrerer input fra en rekke ulike kilder for deteksjon av oljesøl, inkludert radarer, satellitter, sensorer på subsea produksjonsutstyr, og kombinere dem i én komplett og lettforståelig visuell oversikt.

– Systemet gir en integrert, døgnkontinuerlig visuell sanntidsoversikt over alle Aker BPs verktøy og systemer for overvåkning og deteksjon av oljeutslipp. Denne oppgraderingen gir Aker BP enklere tilgang til oljevern og økt bevissthet rundt ulike deteksjonsteknologier, noe som understreker selskapets innsats til sikre og ansvarsfulle operasjoner på norsk sokkel, sier Håvard Odden, direktør for Vissims virksomhet i Nordsjøen.

Vissims kontrakt med Aker BP er for en toårsperiode, med opsjoner for ytterligere forlengelser. Vissim har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Vissims oljedeteksjonssystem er basert på selskapets omfattende OCEAN dataplattform som anvender kunstig intelligens og maskinlæring.

Siste fra forsiden

+

Klasser COSLPioneer nå: – I tett dialog om nye kontrakter

+

Har spuddet ny letebrønn i Johan Sverdrup-lisensen

Semco Maritime forlenger med Equinor i Norge

Moreld Apply tildelt modifikasjonskontrakt på Edvard Grieg

Annonse

Aneo AS søker konsernsjef

STILLINGSANNONSE FRA ANEO
+

Utbyggingsplaner for 150 milliarder kroner ble droppet og utsatt i 12. time

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger